OpleidingenLeer zelf parachutespringen

Altijd al zelf willen leren parachutespringen? Dan zit je bij Skydive Teuge helemaal goed, het Nationale Paracentrum van Nederland. Skydiving is een hele dynamische en bijzonder boeiende sport!

 

HWP1177_1190x670_acf_cropped

Hoe oud moet je zijn?

Om zelfstandig te mogen parachutespringen moet je 16 jaar of ouder zijn. Tot 18 jaar heb je bovendien toestemming nodig van je beide ouders of voogd. Er is formeel geen maximale leeftijd, maar er zijn niet veel mensen die na hun 50ste nog een skydive carrière opstarten. Het is een goed gebruik op ons centrum dat 50-plussers, die toch een opleiding parachutespringen willen volgen, eerst eens met een instructeur en een lekkere bak koffie de mogelijkheden bespreken.

Medische geschiktheid

Uiteraard moet je medisch geschikt zijn om te kunnen parachutespringen. Dit moet blijken tijdens een medische keuring specifiek voor parachutespringen. Bij aanmelding voor de opleiding krijg je van ons een formulier die je kan laten invullen en ondertekenen door je (huis)arts of door een arts van een sportmedisch centrum. Vaak hanteren zij hun eigen medische verklaringen wat uiteraard ook mag, maar er moet wel expliciet in vermeld staan dat het voor parachutespringen is. Een geldige ICAO Class 1 of 2 medical voldoet ook voor parachutespringen.

Het is ook mogelijk om een medische keuring te ondergaan bij ons op het paracentrum. Een aantal artsen zijn op vaste dagen aanwezig. Let op dat je gekeurd moet zijn vóór je eerste sprong! Meer informatie: Medische keuring bij Skydive Teuge.

Opleidingen

Hieronder kan je meer informatie vinden over de opleidingen die we aanbieden. Als je nog een beetje twijfelt of je een volledige opleiding wil doorlopen dan is het ook mogelijk om een introductie 1-sprongs AFF of Staticline opleiding te doen. Je doet dan wel de volledige theoretische basisopleiding maar je maakt vervolgens maar 1 sprong. Als je besluit om door te gaan dan betaal je een bedrag bij en kan je de volledige opleiding afmaken.

1

AFF cursus

Als je al weet dat je vrijeval wilt leren springen, dan kan je het beste meteen met een AFF opleiding beginnen. Met de AFF methode ga je direct vanaf de eerste sprong naar 4 km hoogte en maak je een vrijeval van 50 seconden vergezeld door twee instructeurs. Na 7 sprongen (7 levels) ben je al in staat om zelfstandig een gecontroleerde vrijeval sprong te maken vanaf 4 km hoogte. AFF is verreweg de beste methode om snel en veilig te leren vrijeval parachutespringen.

Naar deze opleiding

HWP1161_895x500_acf_cropped
2

Staticline cursus

De Staticline (SL) methode is de oudste opleidingsvorm. Hierbij maak je vijf sprongen vanaf ruim 1 km hoogte. De staticline trekt de parachute automatisch open direct na het verlaten van het vliegtuig, er is dus geen vrijeval. Na vijf sprongen behaal je een Staticline brevet. Wil je na het behalen van je staticline brevet doorgaan met springen en gaan vrijevallen dan kun je de AFF opleiding doen. Staticliners krijgen korting op de AFF opleiding (zie prijslijst “AFF na SL opleiding”).

Naar deze opleiding

OpleidingReserveren_895x500_acf_cropped
3

Combi cursus

Wij bieden ook een Combi-opleiding aan. Deze opleiding is eigenlijk een volledige Staticline opleiding met als extraatje 1 AFF sprong om toch een keer de vrijeval te ervaren.

Naar deze opleiding

26198495_1535028836545817_7498222803568203028_o_895x500_acf_cropped
4

Militaire wing

Het Nationaal Paracentrum Teuge wordt al meer dan 40 jaar bezocht door militairen die hun parawing willen halen. Deze rijke (militaire) historie op Teuge vertaalt zich in bijzondere aanbiedingen voor actieve militairen. Om de parawing te mogen dragen moet je 5 staticline sprongen maken en dit kan je bij goed weer in 2 tot 3 dagen afronden.

Naar deze opleiding

mil

Vouwcursus

Als je besluit om door te gaan met parachutespringen dan moet je ook gaan leren om je eigen parachute te vouwen. Elke laatste vrijdag van de maand vanaf 15.00 uur geven we een demonstratie en instructie hoe dat moet. Je kan je opgegeven op het manifest. De vouwcursus kost €25,- maar als je de vouwcursus doet binnen een jaar nadat je de basisopleiding bij ons hebt gevolgd dan is het gratis.

Waarom (leren) parachutespringen op Teuge?

 • Wij zijn 7 dagen per week geopend, je kan dus springen wanneer het jou het beste uitkomt.
 • We liggen centraal in Nederland, dus je hoeft bij slecht weer niet perse rond te blijven hangen. Je kan gewoon lekker naar huis gaan als je wilt en je komt springen als het zonnetje weer schijnt.
 • Alle sprongen worden gemaakt op het vliegveld zelf, geen tijdsverlies met heen en weer rijden van de dropzone.
 • Teuge heeft grotere en comfortabele vliegtuigen met een ruime deur die het springen makkelijker en veiliger maakt.
 • We hebben professionele instructeurs en staff.
 • Teuge is het grootste (non-profit) paracentrum in Europa.
 • Op ons paracentrum zijn vele voorzieningen, zoals slaapgelegenheden, bar met dagelijks de beroemde parahap, douches, zithoek met TV etc.
 • We hebben het modernste, veiligste en beste materiaal.
 • Ook na je opleiding kan je op Teuge interessante vervolgopleidingen volgen en bovendien zijn de sprongprijzen inclusief materiaalhuur verreweg de goedkoopste van Europa.
 • Naast ons gebouw zijn drie parashops gevestigd. Als je besluit door te gaan met parachutespringen dan wil je natuurlijk je eigen spulletjes. Zij nemen graag alle tijd voor je om je op weg te helpen met de aanschaf van para-gerelateerde spullen zoals parachutes, uitrustingen, hoogtemeters, helmen, overalls en nog veel meer.
 • Teuge heeft een levendige vereniging waar je je snel thuis zult voelen.
 • Parachutespringen is onze passie! Dat merk je bij iedereen, van barmedewerker tot piloot en van parachutevouwer tot onze goedlachse chef-instructeur.