Herhalingsopleidingen

Herhalingsopleiding

Als je nog niet in het bezit bent van een A-brevet, dan geldt conform het BVR (basisveiligheidsreglement parachutespringen) dat er een periode van maximaal 3 maanden tussen je sprongen mag zitten. Heb je langer dan drie maanden niet gesprongen, dan moet je eerst een herhalingsopleiding doen. De invulling van de herhalingsopleiding is afhankelijk van de ervaring en verstreken periode. Dit in overleg met een instructeur.

Voor A-brevetters en hoger geldt de regel dat er niet langer dan 6 maanden tussen de sprongen mag zitten. Bij overschrijding van deze periode zal in overleg met een instructeur besproken moeten worden in welke vorm een beperkte herhalingsopleiding gevolgd moet worden en/of aangepaste sprongen gemaakt moeten worden.

Harnastest

Als je nog niet in het bezit bent van een B-brevet of hoger dan moet je elke 3 maanden een harnastest doen. Dit kan in principe altijd en is gratis. Echter, midden op een zomerse drukke weekenddag is de beschikbaarheid van een instructeur beperkt en is de kans groot dat je een tijdje moet wachten. Doe het dus bij voorkeur meteen in de ochtend of eventueel door de weeks.

agen

Boek een herhalingsopleiding

Een volledige herhalingsopleiding kost €75,-. Een harnastest is gratis. Op het boekingsformulier kan je alle data vinden van de geplande herhalingsopleidingen.

Boek herhalingsopleiding