Staticline opleiding

De Staticline (SL) methode is de oudste opleidingsvorm. Je volgt een klassikale grondopleiding en springt 5 keer vanaf ruim 1 km hoogte.

OpleidingReserveren_895x500_acf_cropped

De Staticline (SL) methode is de oudste opleidingsvorm. Na een klassikale grondopleiding van één dag maak je vervolgens 5 sprongen vanaf ruim 1 km hoogte. De staticline trekt de parachute automatisch open direct na het verlaten van het vliegtuig, er is dus geen vrijeval. Na vijf sprongen behaal je een Staticline brevet en deze kan je in 2 tot 3 dagen halen. Veel militairen doen deze opleiding omdat ze na 5 succesvolle sprongen de zogenaamde wing op hun uniform mogen dragen.

Wil je na het behalen van je Staticline brevet toch doorgaan met springen en gaan vrijevallen dan moet je de AFF opleiding doen. Staticline-cursisten krijgen korting op de AFF opleiding (zie prijslijst “AFF na Static Line opleiding”).

De Staticline opleiding is all-in, dus inclusief:

Klassikale theoretische basisopleiding
Toets
WA verzekering
KNVvL aspirant lidmaatschap
Logboek
Theorieboek
Materiaalhuur
Parachute laten vouwen
5 Staticline sprongen
Cursus parachute vouwen
Sportspringbewijs Staticline

agen

Opleidingsdata 2019

Wil je weten wanneer de opleidingen starten in 2019? Elke basisopleiding start altijd met een grondopleiding. De SL/Combi opleidingen starten altijd op zaterdag en maak je meteen zondag bij goed weer de eerste sprongen.

Bekijk opleidingdata

Combineren met een vrije val kan ook!

Wil je ook een vrije val proberen? Kies dan voor onze combi-opleiding.

  • Complete Staticline cursus (5 sprongen)
  • Na vijf staticline sprongen krijg je een korte individuele opleiding
  • Spring met twee instructeurs je eerste vrije val (1 AFF sprong)

Na deze sprong kun je desgewenst de rest van de AFF opleiding volgen en afronden. Je betaalt dan een aanvullend bedrag bij en krijg je de briefing voor de volgende levels om daarna door te stromen naar de zelfstandig vrijeval status.

Boek combi-opleiding