Veelgestelde vragen

Wat is de minimum en maximum leeftijd?

Om zelfstandig te mogen springen moet je 16 jaar of ouder zijn. Tot 18 jaar heb je bovendien toestemming nodig van je ouders of voogd.

Er is geen maximale leeftijd, maar er zijn niet veel mensen die na hun 50e nog een springcarriére opstarten. Het is een goed gebruik op ons centrum dat personen van 50+, die toch een opleiding parachutespringen willen volgen, eerst eens met een instructeur en een lekkere bak koffie de mogelijkheden bespreken.

Om tandem te springen zijn er zowel naar boven als beneden geen leeftijdsgrenzen, wel dienen kinderen goed in het harnas te passen. Bij kinderen vinden wij het wel belangrijk dat ze in staat zijn om de keuze om te willen springen goed kunnen maken en hanteren we een minimum leeftijd van 8 jaar.

Hoe groot zijn de opleidingsgroepen gemiddeld?

De groepen kunnen varieren van circa 5 tot 15 personen.

Wat kost het huren van een vrijeval overall en helm?

De huur van een overall en een helm is in de opleiding inbegrepen.

Na de opleiding kan je bij de skydiveshops op Teuge voor een paar euro een overall en helm huren.

Hoe lang blijft mijn springbewijs geldig?

Een springbewijs blijft je leven lang geldig. Wel moet je, als je langer dan drie maanden niet hebt gesprongen, een herhalingsopleiding volgen voordat je weer de lucht in mag.

Wat kost het huren en vouwen van de parachute?

Deze kosten zitten tijdens de opleiding in het cursuspakket inbegrepen.

Na de opleiding kost de huur voor een vrijeval uitrusting (rig) inclusief hoogtemeter € 13,-. Bij de skydiveshops op Teuge kan je voor een paar euro een overall en helm huren.

De echte skydiver leert natuurlijk zelf vouwen: Wij organiseren van maart tot en met oktober elke laatste vrijdag van de maand om 15.00 uur een vouwcursus. Deze cursus kost € 25,-. Als je echter op Teuge een volledige basisopleiding hebt gevolgd dan is deze cursus éénmalig gratis.

Wat is een springbewijs?

Een springbewijs is een soort paspoort wat je na je grondopleiding krijgt uitgereikt. Je persoonsgegevens staan hier op alsmede de datum van grondopleiding en de naam van je instructeur. De pasfoto die je ons voor de opleiding geeft is hier ook voor bedoeld. Er is ook plaats om je eerste brevet op af te laten tekenen.

Wanneer worden de opleidingen gegeven?

De grondopleidingen worden in principe om de week gestart. Op donderdag start AFF en op zaterdag de Staticline en Combi opleidingen. Op het aanmeldingsformulier staan de opleidingsdata. Heb je een groepje van 5 of meer, dan kun je met ons een afspraak maken voor de grondopleiding op bijna elke gewenste datum.

Hoe lang duurt de opleiding?

De grondopleiding duurt ruim een dag. Na een praktische en theoretische test ben je daarna in principe klaar om te springen. Het springen zelf is natuurlijk weersafhankelijk, je kunt met goed weer de staticline opleiding in 3 dagen voltooien (1 dag theorie en 2 dagen springen). De AFF opleiding en Combi kan in 4 dagen.

Moet je lid worden van de KNVvL?

De KNVvL (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart) is in Nederland een overkoepelende bond voor verschillende luchtsporten, waaronder een afdeling Parachutespringen. Ook je WA verzekering gaat via de KNVvL. Bij een basisopleiding is een aspirant lidmaatschap van de KNVvL inbegrepen die het lopende jaar geldig blijft. Het volgende jaar moet je echter volledig lid worden van de KNVvL als je besluit door te gaan met parachutespringen.

Kijk op www.parachute.nl voor meer informatie.

Heb je een andere vraag?

Mocht je nog vragen hebben dan kun je ons altijd bellen op 055-3231604 of een mailtje sturen via ons contactformulier.