Tandem skydiveTandemsprong

Ervaar de onvergetelijke sensatie van een tandem skydive. Uit een vliegtuig springen spreekt nog steeds veel mensen tot de verbeelding, maar je moet het minimaal één keer in je leven hebben gedaan!

Reserveer direct een skydive

G0060317_1190x670_acf_cropped

Tandemspringen is fantastisch!

De tandem skydive, waarbij je bent vastgehaakt aan een ervaren instructeur (de tandemmaster), is de meest eenvoudige manier om kennis te maken met parachutespringen en zeer geschikt voor als je het gewoon één keer in je leven wilt meemaken. Bijna iedereen die gewoon normaal gezond is kan het doen en je hoeft geen opleiding te volgen. Een korte briefing, een gezonde dosis lef en je bent klaar voor the ultimate ride of your life!

Will Smith over
skydiven

Acteur Will Smith ging je voor in Dubai, mooier verwoorden kunnen we het niet. Just do it!

Voordat je gaat springen

Je loopt al dagen, misschien wel weken of zelfs al jaren te dubben of je een keer wilt parachutespringen. En de beslissing is gevallen, je gaat het gewoon doen! Skydiven!! Wat nu?

1. Fysieke eisen

Check de veelgestelde vragen/voorwaarden of je voldoet aan de (fysieke) eisen om te kunnen springen.

2. Boeken

Boek een plaatsje op een door jou gewenste dag en tijdstip. Je reserveert hiermee alleen een plaats en je hoeft nog helemaal niets te betalen.

3. Het weer checken

​​​​​​​Bel op de dag zelf even voordat je vertrekt naar het paracentrum om te horen of het weer goed genoeg is. Als het weer niet goed is (regen, een dik gesloten wolkendek en/of stormachtige wind) dan kan je uiteraard meteen een nieuwe datum prikken.

Ready, set, go!

We leggen je graag even uit hoe jouw dag verloopt.

 

1

Inchecken

Je meld je aan op het paracentrum op het tijdstip dat je hebt gereserveerd. De gereserveerde tijd is dus je aanmeldtijd. Je hoeft niet eerder te komen, maar dat mag natuurlijk wel. Er is genoeg te zien en bij onze bar met terras is het prima vertoeven. Ook na je sprong. Je vult wat papieren in en je voldoet het verschuldigde bedrag, je kan bij voorkeur gewoon pinnen.

IMG_0117_895x500_acf_cropped
2

De briefing

Het gaat beginnen! Je wordt opgeroepen voor de briefing. Je zoekt een overall uit die je lekker past. We hebben alle maten van XS t/m XXL en ook voor kinderen hebben we een overall. Je krijgt een soort tuigje om gedaan (dat heet een harness, of gewoon harnas in het Nederlands) en we leggen je een paar dingen uit van wat je te wachten staat.

 

IMG_7367_895x500_acf_cropped
3

De spanning stijgt

Je maakt kennis met je tandemmaster en hij of zij zal je harnas wat strakker gaan aantrekken. Ook krijg je een speciaal brilletje om je ogen te beschermen tijdens de hoge snelheid van de vrije val. We hebben speciale brilletjes voor brildragenden, die over de gewone bril is te dragen. Contactlenzen zijn geen probleem.

IMG_6820_895x500_acf_cropped
4

De rit omhoog

Samen met je tandemmaster en vaak met nog meer “lotgenoten” stap je in het vliegtuig. Ons vliegtuig brengt je op minimaal 3 kilometer hoogte waarbij je een prachtig uitzicht hebt over de veluwe en ook de steden Apeldoorn en Deventer goed van boven kan bekijken. ​​​​​​​

IMG_3483_895x500_acf_cropped
5

The ultimate ride!

Een paar minuten voor de sprong zal de tandemmaster alles nog even nakijken en je vastgespen volgens een vaste procedure. De deur gaat open en samen schuif je naar de rand van de deur. The point of no return! Je verlaat samen het vliegtuig en na een paar seconden vrijeval bereik je een snelheid van 200km/h!

IMG_0134_895x500_acf_cropped
6

Genieten van een prachtig uitzicht

Na zo’n 40 seconden vrijeval opent de tandemmaster de parachute. Je mag zelf als je wil de parachute besturen en geniet je in alle rust zo vrij als een vogel van het unieke uitzicht. Je tandemmaster zal zorgen voor een zachte landing waarbij je hooguit een meter of twee op je kont door het gras glijdt. ​​​​​​​

_sprong
7

Aprés-Jump

Nog vol met adrenaline kan je lekker uitblazen op ons terras en krijg je een tandem skydive certificaat uitgereikt als bewijs dat je het hebt gedaan. Als je een foto/video reportage had geboekt dan krijg je de bewerkte film na ongeveer een kwartier te zien, die je vervolgens meteen kan meenemen. Tegenwoordig hebben de tandemmasters ook vaak een actiecamera op de hand die de hele sprong heeft vastgelegd. Als je wilt kan je die meteen achteraf zien, alsnog bij bestellen en meenemen. Je kan dit ook vooraf boeken, dan weet je zeker dat er handcamopnames zijn gemaakt.

IMG_6282_895x500_acf_cropped

Waarom kiezen voor Skydive Teuge?

Het Nationale Skydive Centrum Teuge is Nederlands grootste en zelfs op één na grootste paracentrum van Europa.
We springen altijd vanaf 3 tot 4 kilometer hoogte (9.000ft tot 13.000ft), de hoogste sprongen in Nederland met de langste vrijeval.
Teuge ligt centraal in Nederland, vlakbij Apeldoorn pal aan de A50 en A1.
We zijn 7 dagen in de week open in het zomerseizoen, maar ook in de winter kan je elke vrijdag, zaterdag en zondag komen springen.
We hebben uitsluitend het modernste en beste materiaal wat er te krijgen is, de veiligheid staat bij ons altijd met stip op nummer 1.
Ook voor de aanhang is het goed vertoeven bij ons op het panorama terras en is de sprong van start tot landing voor iedereen goed te zien en te volgen. Alles speelt zich namelijk op en boven het vliegveld af.
We hebben professionele tandemmasters in dienst met vaak vele duizenden sprongen ervaring.
We zijn erkend en aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart.
Wij hebben een prachtig uitzicht over de Veluwe en de steden Apeldoorn en Deventer.

Geef iemand een spannend cadeau!

Geef iemand een “Once in a life time experience” cadeau! We hebben verschillende opties om een prachtig cadeau te geven.

Bestel een cadeaubon